Tot eind 2019 stond mijn functie als commercieel directeur op mijn visitekaartje. Maar er was nooit iemand die mij Commercieel Directeur Roel noemde. Nu heb ik geen visitekaartjes meer en word ik dagelijks Meester Roel genoemd. Ik ben nog nooit zo trots geweest!

Het begin van Meester Roel

Het begon in de zomer van 2019. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in de bouw merkte ik dat de passie en het vuur weg waren. Mijn gedrevenheid en betrokkenheid namen af. We haalden bij Euroconstruct prachtige werken binnen. Maar toch kwam ik niet meer blij thuis.

In veel gesprekken met vrienden en familie kwamen steed weer de woorden “zingeving” en “onderwijs” naar voren. Mensen om mij heen vroegen mij waarom ik niet les ging geven? Ik kon genoeg redenen bedenken om het niet te doen. Maar toch kreeg ik steeds meer enthousiasme bij de gedachte om voor de klas te staan. Ik belde de school bij ons in de buurt om hier eens over te praten.

De eerste stappen in het onderwijs

Tijdens mijn eerste gesprek met de directeur van de school merkte ik een enorm enthousiasme bij mijzelf. We gingen samen langs alle klassen en spraken met de leraar van groep 6 af dat ik een ochtend met hem mee zou lopen. Om zo te kijken of mijn enthousiasme zou blijven.

Na mijn eerste meeloopochtend wist ik het zeker. Dit werd mijn nieuwe baan! Ik voelde een natuurlijke connectie met de kinderen. Ik kreeg enorm veel energie van de vragen en het delen van kennis. Samen met de directeur besloot ik om voor het zij-instroom traject te kiezen. Iets dat voor de stichting (SCO Delft) ook nog vrij nieuw was. Ik kon niet wachten om aan de slag te gaan!

Starten op school

Na het hele zij-instroom traject (lees er hier meer over) had ik eindelijk mijn tijdelijke lesbevoegdheid en contract in handen! In februari 2020 mag ik eindelijk beginnen! Ik start in groep 6 van Het Mozaïek in Delft (Locatie Voordijkshoorn). Samen met een ervaren Juf sta ik voor de klas. 1 Dag staan we samen en 2 dagen sta ik alleen. Uiteraard met de juiste begeleiding in de buurt. De vierde dag besteed ik aan mijn Pabo studie bij Inholland. In het totaal zal het gehele traject 2 jaar in beslag nemen. Dus vanaf februari 2022 zal ik mijn officiele bevoegdheid hebben om les te geven. Vanaf nu heb ik een dus een nieuwe naam; Meester Roel!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.