Websites voor zij-instromers in het basisonderwijs

Zit je er ook aan te denken om zij-instromer te worden? Hieronder heb ik meerdere links naar zij-instroom websites geplaatst die mij geholpen hebben met het oriënteren op het zij-instroomtraject. Ook heb ik verschillende links naar websites met artikelen over zij-instromers (media) en van Hogescholen (Pabo’s) geplaatst.

Mis je nog een zij-instroom website? Laat het mij weten door een mailtje te sturen.

Zij-instromers in de media

In de media worden zij-instromers en het zij-instroomtraject (te) vaak vanuit de negatieve kant bekeken. Ze hebben het bijvoorbeeld over zij-uitstromers, collega’s die niet op je zitten te wachten en onverwachte werkdruk. Desondanks hielpen ook deze artikelen mij tijdens mijn zoektocht. Want hoe negatief ook, ik werd er alleen maar meer door gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen.

Een lijst met artikelen over zij-instromers en het zij-instroomtraject (negatief en positief)

Zij-Instroom Hogescholen / Pabo’s

Haagse Hogeschool Pabo zij-instroom

Hogeschool Inholland Leraar Basisonderwijs (Pabo) zij-instroom

Hogeschool Rotterdam Zij-instroomtraject pabo

Hogeschool Windesheim Lerarenopleiding via zij-instroom