Meester Roel is (helaas) niet geboren als meester. Ik ben geboren als zoon van een aannemer. Mijn moeder was veel thuis om voor mij en mijn broer Pim te zorgen. Mijn jeugd bracht ik door in Zevenbergen (Noord-Brabant).

School en werk

Mijn basisschool was de Arenberg School in Zevenbergen. En mijn middelbare schooltijd bracht ik door op Het Norbertuscollege in Roosendaal (Noord-Brabant). Na een omweg via Rotterdam ben ik uiteindelijk op de HTS in Tilburg terecht gekomen waar ik mijn studie Bouwtechnische Bedrijfskunde in 2005 heb afgerond. Ik ging dus uiteindelijk ook de kant van de aannemerij op.

Wat volgende was een standaard loopbaan binnen de bouw. Van assistent uitvoerder naar werkvoorbereider/projectcoördinator bij grote bouwbedrijven. Om vervolgens tijdens de crisisjaren (2011) aan de slag te gaan bij een jong en klein bouwbedrijf (Euroconstruct). Ons doel was om een autoriteit te worden op het gebied van particuliere renovaties in het hoge segment. Met veel inzet en passie hebben we dit met het hele team in 8 jaar voor elkaar gekregen. Ik eindigde mijn loopbaan bij Euroconstruct als commercieel directeur. Waarna ik de enorme ommezwaai maakte van de bouw naar het onderwijs. Iets dat ik misschien veel eerder had moeten doen, maar waar ik nu eigenlijk pas echt klaar voor was. Hoe dat ging kan je hier lezen.

Privé leven

Behalve Meester Roel ben ik vooral vader van 3 kinderen (dochter 5, zoon 2, dochter 0) en trotse man van een fantastische vrouw! Dit zijn de belangrijkste personen in mijn leven. Zonder hen had ik mijn keuze om meester te worden sowieso nooit gemaakt. En zonder hun steun had ik het nooit kunnen doen.

We wonen sinds 3 jaar in Delft. Vlakbij de school waar ik ga starten. De jaren hiervoor hebben we als gezin nog in Rotterdam gewoond. Delft hebben we ondertussen in ons hart gesloten. De kans dat we hier nog snel weg gaan is niet zo heel groot.

In mijn vrije tijd ben ik gek op sporten. Vooral hardlopen doe ik graag. Het heeft een meditatieve werking. Daarnaast zijn de HIIT trainingen (High Intensity Interval Trainingen) bij mijn sportschool Allround in Den Hoorn een favoriet tijdverdrijf. Sporten zorgt ervoor dat ik scherp en opgewekt blijf.

Belangrijke gebeurtenissen

In ieders leven zijn er belangrijke gebeurtenissen die je vormen. Zo ook bij mij. Naast mijn huwelijk en de geboorte van mijn kinderen is er nog één heel belangrijk moment dat mijn leven gedefineerd heeft. En dat is het overlijden van mijn broer Pim in 2011 aan de gevolgen van kanker. Pim was ooit onderweg om kinderarts te worden. Door zijn ziekte werd hij uiteindelijk arts verstandelijk gehandicapten. Een roeping die hij niet gemist had willen hebben. Maar zijn eerste liefde lag altijd bij kinderen. Iets wat we achteraf veel meer delen dan ik ooit gedacht had.

Het overlijden van Pim is uiteindelijk het zaadje geweest dat uitgroeide tot mijn stap naar het onderwijs. Ik besefte gaandeweg de jaren steeds meer dat materiaal en materieel niet hetgeen zijn dat ik nastreef. Een burn-out in 2017 was het laatste zetje. Kinderen, zingeving en iets bijdragen aan de maatschappij blijken veel meer hetgeen te zijn dat ik na wil streven. Dat resulteerde uiteindelijk in Meester Roel. Ik zal dan ook trots voor de klas staan, met Pim in mijn gedachten.

Mijn hele CV lezen? Dat kan op Linkedin

Mijn dagelijks leven volgen als zij-instromer kan ook via Instagram @Meester.Roel

3 Reacties
  1. Roel. Vanuit ons hart. Je bent en blijft een kanjer. Ga ervoor en laat de jeugd groeien en zich op de juiste wijze ontwikkelen in een vertrouwde sfeer. Als een dat kan dan ben jij dat. Liefs van ons beiden.

  2. Lieve,lieve Roel,
    Wat ben ik ontzettend trots op je .
    Dikke kus,
    Mams

  3. Yo Roel, fantastisch dat je op deze voor jou karakteristieke wijze zonder enige concessie dit nieuwe avontuur onderneemt. Diep respect! x Léon

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.